Thursday, November 19, 2009

anlamadığım bir şey var. bütün bu erkeklerin ugg botlardan nefret etmesi hatta bununla kalmayıp facebookta ugg botlara küfreden bir adamın videosunu paylaşıp durmaları "NBHJKHHBHB bun begendi" die de altına yorumlar yapmaları o kadar komiğime gidiyor ki. kimsenin bu botların güzel, şık olduğunu savunduğunu sanmıyorum. Dünya tarihinde ilk defa kadınların güzelliğe önem vermeyip "rahata ve sıcacık ayaklara" kavuşmak için giydiği bu botlar neden bu kadar tepki alıyor anlamadım. bunun tek bir açıklaması var bunları yazan insanların hayatlarında bir kere olsun o UGG ları ayağına geçirmemiş olması. bir kere bi giysin de bakalım kış boyunca başka birşey giyebilecek mi? Ha bi de sırf erkekler nefret ediyor diye "Ay evet bence de iğrennnç, herkes de var hayatta giymem" diyen kızlar mevcut.Onlara da cevabım "sen ankara soğuğunda ayakların üşüdüğü için karın ağrıları çekerken, ben dışarda sıcacık ayaklarımla kilometrelerce bile yürüyebileceğim" Banane yahu herkesde varmış, çirkinmiş bilmemneymiş, bir büyük sözü vardır; "SOĞUĞA GÜZELLİK OLMAZ" demişler zamanında ne güzel söylemişler.

2 comments:

zeynep said...

oha bu ne ofke!!! ne oldu ki??

daphnevega said...

Sevgili jjj!

Ben burayı unutmuştum :)
Bu yazıyı görünce bir şeyler söyleme gereği hissettim. Ben de UGG sevmeyenlerdenim. Evet eğer senin dediğin gibi insanlar bu botları güzellik ve süs püs ile ilgili kaygıları bir tarafa koyup, sadece sıcaklığı için giyiyor olsaydı, kimsenin bir şey demeye hakkı olmazdı. Ama biliyorsun ki minik ve süslü, LV'li kızlarımız yaz günü de mini eteklerinin altına bu tüylü botları giyiyorlar. Benim facebook'ta gördüğüm videoda da öyleydi mesela. Bence insanların dalga geçtiği şey bu.

Bir de güzellik kaygısı olmadığı çok doğru değil bence. En azından Türkiye'de böyle. Çünkü 1. bu botlar fena halde moda, 2. saçlar yapılı, ful makyaj, parmağında yüzükler, kolunda bilezikler, altında bu botlar olunca bana o sıcak tutsun diye değil, kıyafeti tamamlasın diye giyilmiş gibi geliyor ama koskocaman ve pofuduk ev terliği görüntüsündeki bir bot elbette şık bir giysinin kolayca içine ediyor.

Yoksa bence kış günlerinde elbette sıcak bir bot giymekte bir sakınca yok. Kotun ya da eşofmanın altına giyilmiş hali bence göz tırmalamıyor ama lütfen artık kimse saçlarını yaptırıp, uzun-bol hırkasını, skinny kotunu giyip, dirseğini çantasını astığı yerden kırıkmış gibi yumruk yaparak dışarı doğru büküp altına da bu botları giymesin. Ülkemizin milli giysisi oldu valla. Yakında folklör gösterisine bunlarla çıkılacak.

Senin bir yılda yazdığın yazı kadar yorum bırakmışım yalnız; galiba bizim görüşme vaktimiz gelmiş :)))